Friday, 14 October 2011

Ο Xριστός , ο Χίτλερ και το Μποζόνιο του Χίγκς.Thy holy Camel be with you    Σκέφτομαι  επι καθημερινής βάσεως να κάτσω επιτέλους να κάνω αυτό το πόστ , εδώ και τουλάχιστον 3 μήνες. 
Το πρώτο πράγμα που με απέτρεπε είναι οτι πρέπει να αποχωριστώ τα αγαπημένα μου greeklish και να γράψω σε ανθρώπινα ελληνικά.Το δεύτερο είναι οτι μετά απο σχεδόν ένα χρόνο απουσίας απο το μπλόγκ μου το καλύτερο κείμενο που μου έχει έρθει στο μυαλό είναι αναδημιουργία ενός παλιότερου κειμένου μου που είχα αναρτήσει στο blogs.gr πρίν περίπου 6 χρόνια.Οπότε αποφάσισα να κάνω ενα πείραμα , να δοκιμάσω αν μπορώ αφ ενός να μαζέψω τον βαριεστημένο μου εαυτό και επιτέλους να γράψω κάτι και κυριώς να δώ κατα πόσο ένα κείμενο ζόμπι θα έχει σήμερα το ίδιο αποτέλεσμα που είχε πρίν απο 6 χρόνια.
Πρίν ξεκινήσω θέλω να κάνω σαφές σε όποιον μπορεί να διαβάσει το εν λόγω κείμενο οτι δεν προσπαθώ ούτε γνωστός να γίνω ούτε ψαγμένος να το παίξω και κυρίως θέλω να διευκρινήσω σε συγκεκριμένα άτομα του ελληνικού νετ οτι ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ.Αρχικά σκέφτηκα να κρεμάσω μια σβάστικα στο μπάνερ του μπλόγκ αλλα θέλω να ελπίζω οτι και μια λεκτική αναφορά θα είναι αρκετή για άτομα με IQ πάνω απο 4.Επίσης θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να κάνω την αρχή αυτού του πόστ όσο το δυνατόν ποιό βαρετή.
Για να δούμε λοιπόν.
Όταν λοιπόν ήμουν περίπου 17 χρονών ήθελα να ξεκινήσω τη δική μου θρησκεία.Δεν είχα βρεί στην αρχή το αντικείμενο της αλλά προσανατολιζόμουν να καθιερώσω τις καμήλες ώς κεντρική φιγούρα του κάλτ μου σαν μνεία στο δάσκαλο που είχα στην 6η δημοτικού και μας δίδασκε οτι το να πιστεύεις στην Αγια Καμήλα είναι εξίσου λογικό με το να πιστεύεις στο Χριστό.
Είχα λοιπόν σκεφτεί λοιπόν να βρώ έναν προφήτη , έναν μεσσία και αρκετή κάλυψη από τις μεσημεριανές εκπομπές  για να με βοηθήσει να γίνω πλούσιος επενδύοντας στην πνευματική ασθένεια που λέγεται θρησκεία.

Ναι έβαλα τις λέξεις θρησκεία και ασθένεια στην ίδια πρόταση υπονοώντας οτι η δεύτερη προσδιορίζει την πρώτη για όποιον δεν το κατάλαβε.

Αναρωτήσου λοιπόν πόσο λογικό είναι ένα παιδί 17 χρονών να έχει την ιδέα να δημιουργήσει μια δική του θρησκεία για κερδοσκοπικούς μάλιστα λόγους? Γιατί μου φαινόταν τόσο λογικό?Γιατί μα την Καμήλα το 2011 υπάρχουν ακόμα ενήλικες με φανταστικούς φίλους?Γιατί η θρησκεία είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο για την εξέλιξη του ανθρώπινου γένους?
Αυτά θα προσπαθήσω να απαντήσω στον εαυτό μου παρακάτω.
Για να μη πέρνεις αέρα , ναι περισσότερο για μένα γράφω.Θα ξεκινήσω λοιπόν λέγοντας οτι τα μεγαλύτερα ταμπού της σημερινής κοινωνίας είναι η κριτική σκέψη και η στιγνή λογική.Κράτα αυτό στο μυαλό σου όσο διαβάζεις.

Σαν γένος τα τελευταία χρόνια έχουμε πετύχει πολλά.Φτάσαμε στο φεγγάρι  , εξαλείψαμε ασθένειες , ανεβάσαμε το μέσο όρο ζωής μας και σύμφωνα με τις περισσότερες εκτιμήσεις απέχουμε μόλις 60 χρόνια πλέον απο το singularity ( κόφτε το κάπνισμα και αρχίστε δίαιτα και γυμναστική) .
Τεχνολογικά και επιστημονικά το ανθρώπινο είδος τους τελευταίους 2 αιώνες έχει κάνει αλματώδη πρόοδο.Φυσικά αυτό έχει και τις κοινωνικοπολιτικές του προεκτάσεις καθώς και οι ίδιοι εξελισόμαστε και οδέυουμε προς μία καλύτερη κατανόηση του κόσμου γύρω μας . Σωστά?ΛΑΘΟΣ!Σαν σκεπτόμενα όντα έχουμε κάνει άλματα προς τα πίσω!Έχουμε δημιουργήσει κοινωνίες λοβοτομημένων «ανθρώπων» με ενοχικά σύνδρομα για το ίδιο τους το είδος.Εχουμε δημιουργήσει μηχανισμούς άμυνας απέναντι στην λογική και τους υπερασπιζόμαστε με ζήλο.Αρνούμαστε να σκεφτούμε λογικά ακόμα και αν η ζωή μας εξαρτάται απο αυτό.


Για να εξηγήσω πιστεύουμε πράγματα όπως :
-         


           Προερχόμαστε απο την αιμομιξία δύο αδερφών που εξορίστηκαν απο έναν κήπο επειδή η γυναίκα του ζεύγους έφαγε ένα μήλο με την προτροπή ενός ομιλόντος φιδιού.Επίσης λόγω του μήλου είμαστε καταραμένοι για πάντα να είμαστε αμαρτώλοι.Οταν πεθάνουμε θα πάμε πάλι σε έναν κήπο και θα περιμένουμε να γίνουμε ζόμπι σε μία απροσδιόριστη ημερομηνία όταν ο αρχήγός ζόμπι θα αποφασίσει να γυρίσει το σίκουελ του ερχομού του στη γή.Το κυριότερο είναι οτι ο πατέρας του ζόμπι μας έφτιαξε ελλατωματικούς απο την αρχή αλλά έστειλε το υιό του να μας πεθάνει για να μας επισκευάσει.
           Προερχόμαστε απο μία πέτρα που ένας τύπος έριξε πίσω του ένω παράλληλα έιμαστε τέκνα τών θεών αφού έχουμε το ίδιο αίμα με αυτούς.Επίσης είμαστε εδώ και αιώνες σε λανθάνουσα κατάσταση αλλά μια μέρα θα ξυπνήσουμε και θα είμαστε γαμάτοι και θα σώσουμε τον κόσμο με την βοήθεια κάτι τύπων από ένα καράβι που έχει χαθεί εδώ και αιώνες.Να μην ξεχάσω οτι τα παραπάνω μας κάνουν καλύτερους απο όλο τον υπόλοιπο κόσμο.
          Είμαστε σε αυτή τη ζωή για να ζούμε μια αιώνια Δευτέρα, να μας τη σπάνε τα πάντα και γενικά η συγκεκριμένη ζωή είναι σκατά.Πρέπει να κάνουμε υπομονή για να πεθάνουμε και άμα είμαστε τυχεροί και έχουμε φοβερό βιογραφικό να γεννηθούμε πάλι σαν αγελάδες και να χέζουμε όπου θέλουμε χωρίς να μπορεί να μας πει κανείς τίποτα γιατί θα είμαστε αγελάδες και οι αγελάδες είναι γαμάτες.


           Πιστεύουμε γενικότερα οτι ζούμε περίπου στο Star Wars.Τα αρνητικά μας συναισθήματα προέρχονται απο ένα μαλάκα εξωγήινο που δεν έχει άλλη δουλειά να κάνει απο το να μας προκαλεί νεύρα. Ο τρόπος να τον πολεμήσουμε είναι να κρατάμε δύο δονητές που μάλλον του προκαλούν σύγχιση και να δίνουμε πολλά λέφτά στην αντίσταση εδώ στη γή.Επίσης είμαστε πολύ κουλ γιατί έχουμε εντάξει στο όνομα μας την λέξη επιστήμη παρόλο που δεν έχουμε την παραμικρή σχέση με αυτήν.

Ναι αυτά πιστέυουμε .


Ο πολιτισμός που έχτισε το CERN πιστεύει σε πράγματα όπως τα παραπάνω.Το θλιβερό είναι οτι αυτά δεν είναι καν οι πιο ακραίες μαλακίες στις οποίες πιστεύουμε με τόσο πάθος.


Ωραία θα πεί κάποιος, και ποιό το πρόβλημα?
Ζούμε σε δημοκρατική κοινωνία και είμαστε ελεύθεροι να πιστεύουμε ό,τι θέλουμε.


Αφού δεσμευτώ να γράψω σε επόμενο άρθρο πόσο προβληματικό και επιβλαβές πολίτευμα είναι η δημοκρατία θα απαντήσω.
Το πρόβλημα δεν είναι λοιπόν αμειγώς το τι πιστεύουμε, αν και θα έπρεπε να μας προβληματίζει σοβαρά το οτι επιλέγουμε επι γενεές να αγνοούμε κάθε λογική σκέψη έστω και άν στηρίζεται σε αποδείξεις .
Το πρόβλημα είναι οτι η πίστη μας στους φανταστικούς μας φίλους επιρεάζει τις ζωές μας , τις ζωές των γύρω μας και γενικότερα γυρνάει την ανθρωπότητα αιώνες πίσω.
Για παράδειγμα δεν θα υπήρχε πρόβλημα αν τα υπερφυσικά φετίχ μας δεν μας ωθούσαν για παράδειγμα στα παρακάτω :

Να σφαζόμαστε σα χούλιγκανς  διαφωνώντας για το ποιανού η μεταφυσική ομάδα είναι καλύτερη.Δε λέω οκ είναι στη φύση μας να σφάζουμε ο ένας τον άλλον , αλλα το να χύνονται ποτάμια αίμα για φίδια , μήλα , χελώνες και βουνά με ρίζι και παρθένες ε όσο να ναι είναι κομματάκι γελοίο. Και μετά θεωρούμε τον επεκτατισμό του Χίτλερ εγκληματικο....

Να βασανίζουμε βρέφη αναγκάζοντας τα να μπούνε στο κάλτ μας μη τυχόν και πεθάνουν και πάνε στην παιδική κόλαση.Το μήλο που λεγαμε.

+  Να εμποδίζουμε επιστημονική έρευνα που θα μπορούσε να σώσει εκατομμύρια ζωές γιατί αποφασίσαμε οτι κάποιος τύπος στον ουρανό θεωρεί οτι του τρώμε την δουλειά με το να προοδεύουμε σαν είδος.

Να σκοτώνουμε , βιάζουμε , διαμελίζουμε γυναίκες γιατί δεν ήταν σωστά ντυμένες.

Να ζούμε ζωές γεμάτες φόβο , ενοχές και κομπλεξισμό αναγκάζοντας γενεές επι γενεών νέων 
 ανθρώπων να εντάσονται στην θρησκεία μας χωρίς να έχουν ποτέ το δικαίωμα να επιλέξουν το δικό τους δρόμο.

Για τα παραπάνω δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία.Δέν είναι η άποψη μου.Δέν είναι κάτι στο οποίο μπορούμε να συζητήσουμε.Είναι η πραγματικότητα.

Η θρησκεία κάνει κακό στο είδος μας εδώ και αιώνες με τόσους διαφορετικούς τρόπους.Και λέγοντας θρησκεία δέν εννοώ μόνο την οργανωμένη πίστη απλά .Οχι δέν θα μου χρυσώσω το χάπι λέγοντας οτι τα βάζω με τους θρησκευτικούς ηγέτες.Φταίμε εμείς που πιστεύουμε αυτά τα πράγματα , σαν ενήλικες.
Επισημαίνω τη λέξη ενήλικες γιατί ερχόμαστε αντιμέτοποι με γεγονότα . Έχουμε ευθύνες.Εμείς πλάθουμε τον κόσμο γύρω μας.


Κοίτα γύρω σου τον κόσμο που παρέδωσαν στα παιδιά σου ο Χριστιανισμός και οι άλλες θρησκείες.Η δική σου άρνηση της πραγματικότητας, ο δικός σου παλιμπαιδισμός έχει ήδη καταστροφικά αποτελέσματα για τις ζωές όλων μάς.Δεν νομίζεις οτι έισαι αρκετά μεγάλος για να σου πούμε οτι δεν υπάρχει Αι Βασίλης?
Φαντάσου ενα παιδί που όταν του πείς οτι δεν υπάρχει ο χοντρός κύριος με τα δώρα σου απαντήσει οτι «όχι εγώ πιστεύω οτι υπάρχει και θα σου πρότεινα να μη λές τέτοια ανίερα πράγματα γιατί θα πάς σε ένα κόσμο χωρίς μελομακάρονα , δώρα και διακοπές οταν πεθάνεις.»
Νομίζεις οτι η δική σου τυφλή πίστη έχει μεγάλη διαφορά απο αυτο?

Χρειαζόμαστε αλήθεια τόσο πολύ ενα μεσσία στη ζωή μας?Είμαστε τόσο αξιολύπητοι σαν είδος που πρέπει να γράψει κάποιος σε μία αρχαία πέτρα οτι έιναι κακό ναι μαχαιρώνεις τον διπλανό σου στο μάτι , να του γαμάς τη γυναίκα και να βιάζεις τα παιδιά σου ?Πρέπει να σε απειλούν με αιώνια βασανιστήρια σε καζάνια και φούρνους για να φέρεσαι σαν πολιτισμένος άνθρωπος?
Και αν δεν σκοτώνεις γριές γιατί φοβάσαι μη καείς στην κόλαση τότε τι αξία έχει η «εγκράτια» σου?
Η διαφορά της πίστης , για να φτάσω σιγά σιγά κ στο συμπέρασμα μου, με την επιστήμη είναι μία.
Η επιστήμη βασίζει τα συμπεράσματα της σε λογική , σκεπτικισμό και αποδείξεις.
Η πίστη βασίζετε απλά σε άκρατο ενοχισμό και τρομοκρατία.

Αυτό που φοβόμαστε είναι να σκεφτούμε λογικά.

Αν σκεφτούμε λογικά θα δούμε πώς για παράδειγμα η θεωρεία των 11 διαστάσεών εξηγεί ακόμα και την ψευδαίσθηση της ύπαρξης ενός «θεού».
Αν σκεφτούμε λογικά θα δούμε οτι δέν αξίζει να πεθαίνουμε για τον Αι Βασίλη της επιλογής μας.
Αν σκεφτούμε λογικά θα καταλάβούμε οτι πρέπ ει να σεβαστούμε και να τιμήσουμε επιτέλους τον πολιτισμό που τόσα χρόνια χτίζουμε.
Αν σκεφτούμε πραγματικά λογικά αύριο δεν θα υπάρχουν θρησκείες.
Υγ. Είναι τελευταία δημοφιλής η θεωρία  οτι αν δέν βρεθεί στο Cern το μποζόνιο του Χιγκς καταρρέει η σύγχρονη φυσική θεωρηση όπως την ξέρουμε.Με βάση αυτό το ενδεχόμενο διάφοροι  βιάζονται να πούν οτι η επιστήμη έκανε λάθος και οτι δεν υπάρχει όντως απόδειξη για το πώς διμιουργήθηκε ο κόσμος άρα υπάρχει θεός.Σε αυτό έχω να πώ ότι την καλύτερη απάντηση την έχει δώσει ο κ Dawkins

“The fact that I cant prove how something happened at this specific point of time doesn’t mean that God did it”

2 comments:

  1. Θα σε μελετήσω μόλις έρθω. Σε λίγες ώρες πετάω και επιστρέφω σε δέκα μέρες! Οι επόμενες αναρτήσεις μου θα είναι παρεμφερείς! Συνεπώς θα τα πούμε καλύτερα!

    ReplyDelete
  2. Kalo taxidi euxomai k pefimenw sxolia k kuriws nea anarthsh.

    ReplyDelete